Blog

Previous Next

Mlýn Havlíčkův Brod

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

 

 

Včera jsem navštívila Mlýn Havlíčkův Brod, protože jejich mouku používám, a tento mlýn se nyní stal i mým partnerem.

Začátky existence mlýna v Havlíčkově Brodě se řádově odhadují dokonce až na 200-300 let zpět. Z modernější historie mlýna se uvádí rok založení mezi lety 1750 a 1753. Dle zachovaných dokladů byl mlýn v roce 1873 přebudován z vodního na parní a rozšířen.

Musím říci, že všichni lidé ve mlýně jsou nejen příjemní, ale také úžasní profesionálové. Samotný ředitel a majitel mlýna pan Valenta je navíc vynikající společník, historik a člověk s velkým přehledem.

Díky jeho dovolení a exkurzi s pravou rukou pana ředitele, vedoucím výroby, jsem měla možnost celý mlýn projít a udělat spoustu fotek. Nyní pro vás odtud ještě připravuji fotoreportáž pod názvem „Jak se dělá kvalitní mouka“, protože ta havlíčkobrodská patří u nás k těm nejlepším.

http://www.mlynhb.cz/

 

 

Kontakty

NAKLADATEL KUCHAŘKY

VENDY PRODUCTION s.r.o.
Za Rybníčkem 481, Strančice, 251 63
IČ: 04971647
DIČ: CZ04971647

 

Bankovní spojení: 4222987339/0800 Česká spořitelna

KUCHAŘKA, AUTORKA KNIHY A BLOGU

Vendula Špetlíková