Známe to asi všichni, přesolená polévka, nevykynuté těsto a sražená šlehačka. Tady jsou moje tipy na to, jak z podobné šlamastyky ven. Samozřejmě, že ne vše je z mé hlavy nebo z mých zkušeností, na to vařím příliš krátkou dobu, ale moje maminka, to je pravá studnice „babských“ rad a kromě toho mám doma i vzácné zápisky mé babičky a prababičky. Takže dámy nebo i pánové, potřebujete radu, kterou jste zde nenašli? Pište, mailujte, komentujte, odpověď se určitě najde. ☺
Správná hospodyňka ví, že když před započetím přípravy příslušného pokrmu potře jehlu troškou oleje, tak potom strávníci budou mít mnohem lehčí práci a špíz jim bude z jehly klouzat jako po másle.
Bábovka půjde lépe vyklopit, když formu dobře vymažete sádlem místo oleje nebo másla. Formu potom ještě vysypte strouhankou a bábovka půjde ven téměř sama.
Hlávkový salát, květák i jiné hlávkové saláty vydrží dlouho čerstvé, pokud je do lednice uložíte neomyté v mikroténovém sáčku s trochou vody .
Pokud jste si při degustaci pokrmu spálili jazyk, stačí na spálené místo nasypat trochu cukru – bolest okamžitě ustoupí.
Chlebíčky a jednohubky nejlépe uchováte do druhého dne, když je v lednici přikryjete čistou navlhčenou utěrkou.