Testuji pro vás

Previous Next

Který puding je nejlepší do krémů a na moučníky?

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Když jsem zvažovala přizvat do mé kuchařky i partnery, protože náklady spojené s vydáním kuchařky samozřejmě nejsou malé, chtěla jsem oslovit jen ty firmy, které znám, které mám ráda a jejichž výrobky používám, protože vím, že jsou dobré. Jednou z těchto firem byl český výrobce, firma Amylon.

Otestovala jsem jejich pudingy už mnohokrát. Od jejich klasických vanilkových, čokoládových či karamelových, přes bezlepkové až po Retro pudingy dvou příchutí. A právě tyto posledně jmenované pudingy vám chci představit, protože se staly součástí mého pečení.

Retro pudingy mě v obchodě zaujaly obalem, ten mě přesvědčil o tom, že tyhle pudingy musím vyzkoušet. A také pak tím, že jako jediné na trhu mají dvě příchutě. Višeň s čokoládou nebo vaječný likér s kokosem mě přesvědčily, že do toho mám jít.

Pudingy mají klasický papírový obal v retro designu. Sypká směs pudingů jde lehce rozmíchat a nedělá hrudky, což je pro mě při přípravě jídel také hodně důležité. Z půllitru mléka (já používám minimálně polotučné, nejraději plnotučné) uděláte úžasný chutný puding. Naší rodině chutná jen tak, nebo v pohárech s piškoty a ovocem. To ocení hlavně moje děti.

Ale proč jsou tyto pudingy podle mě geniální, to je pečení. Když dělám dorty či moučníky s krémem a chci luxusnější a výraznější chuť, použiji místo klasického pudingu Retro puding. Čokoládový krém najednou získá barvu a chuť višní v čokoládě, smetanový krém s Retro pudingem vaječný likér s kokosem najednou získá příchuť exklusivního moučníku, a to nemluvím o příchuti banán s karamelem, kdy po přidání plátků banánu získá moučník najednou úplně jinou dimenzi. Ráda tuto příchuť banán s karamelem dávám například na Krtkův dort na plech.

A zde je tip na super ČOKOLÁDOVO - VIŠŇOVÝ KRÉM

  • ½ sklenice višňového kompotu
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 Retro pudingy višeň-čokoláda (mohou být i ostatní příchutě)
  • ½ l ušlehané šlehačky oslazené dle chuti

Višňová hmota:

Z kompotu odebereme 12 višní na ozdobu. Zbylé višně vypeckujeme, pokapeme griotkou nebo rumem (pokud dort není pro děti) a dáme asi na hodinu odležet. Do šťávy z kompotu přidáme vanilkový cukr a 2x Retro puding. Pokud je šťávy málo, nastavíme višňovým nebo černorybízovým džusem. Uvaříme rosol, přidáme do něj vypeckované višně a promícháme. Prochladlou hmotou plníme proříznutý dort. Uvidíte, že tímhle krémem nadchnete každého strávníka

Kontakty

NAKLADATEL KUCHAŘKY

VENDY PRODUCTION s.r.o.
Za Rybníčkem 481, Strančice, 251 63
IČ: 04971647
DIČ: CZ04971647

 

Bankovní spojení: 4222987339/0800 Česká spořitelna

KUCHAŘKA, AUTORKA KNIHY A BLOGU

Vendula Špetlíková